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domingo, 29 de dezembro de 2013

Do you now what I got for Christmas? Fat, I got Fat!

During and after the holidays is very complicated to keep up with the good habits. Sweets, salty food, left-overs, and all the treats around you seem to make it impossible, and then there's the new year's eve a few days after, oh, what a shame! It's still not an excuse to eat junk all the time, try to have some meal that does you good. Eating a healthy breakfast (as I've talked about a few days ago), is a great way to do it. Fill your body with vitamins and water to cleanse. Eat light meals but rich in vegetables and fruit that will help you gain your weight back! I can't say I did it these last days, but I sure ate less at dinner and forced myself to eat a lot of fruit. 
Check out my morning treat and what I had for lunch! Always add a soup if you don't want to eat greens, or they don't fit in the recipe. I had spinach cream before the Tofu and Pickles.

Morning Breakfast
Soy yogurt (strawberry)
Vegan chocolate cake
1 Apple
Black Tea

Tofu&Pickels
This is based on a Portuguese recipe called "Carne de Porco à Alentejana", which is basically pork meat with ground pepper and pickles or clams, it's very tasty, salty, and delicious. I had this idea to try it with seitan or tofu, this time I had tofu, so here it is:

Tofu
Pickles
Garlic
Onions
White Wine
Ground Pepper
Salt
Olive Oil

I seasoned the tofu with garlic and the ground pepper for a little bit to enhance the flavor. Heated the olive oil, added the onions and everything else. Add the wine in the end. Serve with white rice and pour the sauce on top of it.










Durante e depois da época festiva é sempre muito complicado manter os bons hábitos. Doces, salgados, restos e todas as guloseimas que nos rodeiam fazem disso uma tarefa impossível, e depois vem a passagem de ano, oh, que pena! Infelizmente continua a não ser uma desculpa para comer má comida o tempo todo; tentem comer comida que vos faça bem. Começar com um bom pequeno-almoço (como já vos falei à uns dias atrás) é uma ótima forma de o fazer. Encham o vosso corpo com vitaminas e água para limpar. Comer refeições leves e ricas em vegetais e frutas também vos vai ajudar a voltar ao peso anterior. Não posso dizer que o tenha feito ultimamente, mas sei que como menos ao jantar e forço-me a comer muita fruta.
Vejam o meu petisco matinal e o que almocei! Juntem sempre sopa caso não vos apeteça comer vegetais ou estes não combinem muito com o prato principal. Eu comi um creme de vegetais antes do Tofu com pickles.

Pequeno-almoço
Iogurte de soja (morango)
Bolo de chocolate vegano
1 Maçã
Chá preto

Tofu e Pickles
Esta receita foi baseada num prato típico português chamado “Carne de Porco à Alentejana”, que basicamente é carne de porco com massa de pimentão, pickles e/ou ameijoas. É de facto muito saboroso, salgado e delicioso. Eu tive a ideia de tentar refazer esta receita com Tofu ou Seitan, desta vez tinha Tofu, portanto, aqui vai:

Tofu
Pickles
Alho
Cebola
Vinho branco
Massa de pimentão
Sal
Azeite

Temperei o Tofu com a massa de pimentão e alho previamente para apurar o sabor. Aqueci o azeite e juntei a cebola e depois o resto dos ingredientes. O vinho coloca-se no fim e deixa-se cozinhar mais uns 3 minutos. Servi com arroz e coloquei o molho por cima. Agora… deliciem-se! :) 


Enjoy the rest of the weekend!


Catarina,  XO XO

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