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sexta-feira, 17 de janeiro de 2014

Arroz de Lentilhas

[Português & English] Egg-Lacto-Vegetarian




[Português]
Esta semana tenho andado viciada em arroz, eu sei. Mas nestes dias frios, só me apetecem refeições quentinhas!! Percebem, certo? 
Bem... para variar um pouco, decidi fazer com lentilhas desta vez e mais um ou outro ingrediente!! 
As lentilhas são umas pequenas leguminosas ricas em fibras, e estas ajudam a baixar o colesterol; também são uma boa fonte de ferro. Têm benefícios na nossa saúde, nomeadamente em casos como a anemia, prisão de ventre, diabetes, colesterol e gravidez.

A minha receita hoje tem:

Arroz Agulha
Salsa
Cebola
Alho
Tomate
Ovo
Lentilhas

Eu coloquei as lentilhas (secas) de molho durante cerca de 4/5 horas). Cozi-as 30 minutos com um pouco de sal e ficaram prontas. 
Aqueçam num tacho azeite e fritem cebola e alho. Juntem um tomate picadinho e o arroz. Acrescentem água, sal, e deixem cozinhar um pouco. Após 5 minutos adicionem as lentilhas e um ovo. Não mexam para o ovo cozinhar e ficar quase perfeitinho!! Esperem até estar tudo pronto e polvilhem com salsa picada.

Já está!! Bom proveito. :)



[English]

This week I've been addicted to rice, I know. But these cold days, I only feel like eating warm meals!! You get it, right?
Well... tu change things a little bit, I decided to use lentils this time and some other ingredients!!
The lentils are a little legume rich in fibers, and these help to lower cholesterol; it is also a good iron source. It had benefits in our health, specially in cases like anemia, constipation, diabetes, cholestherol and pregnancy.

My recipe today has:

Rice
Parsley
Onion
Garlic
Tomato
Egg
Lentils

I placed my dry lentils over water for about 4/5 hours. I cooked them with a little bit of salt for 30 minutes and they were ready.
Heat a pan with olive oil and fry the onion and garlic. Join the sliced tomato and the rice. Add water, salt, let it cook for a little. After 5 minutes add the lentils and one egg. Don't mix it too much so the eggs stays perfectly cooked!! Wait until it is all ready and spread the sliced parsley all over it.

It's done!! Enjoy. :)

Love, 

C. XO XO

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